Slütter-Wichman-Nijenhuis

De Slütter familie vrijwel volledig bijeen. Zover bekend ontbreekt alleen oom Willem Smeenk. Dit was de bruiloft van tante Fiene en oom Hendrik Alferdinck op 11 mei 1949.  Opa is in 1943 overleden. Oma Wichman overleed eind 1913 al, 30 jaar eerder. Hier staat oma Slütter-Nijenhuis dus in het midden. Opa trouwde met haar in juli 1914.

slutter-fam

De familie Slütter bijeen tijdens het huwelijksfeest van oom Hendrik Alferdinck en tante Fiene Slütter

Opa Slütter groeide op in Wish. Wish ligt hemelsbreed (13km) niet ver van Dichteren in/bij Doetinchem. Oma Willemien Wichman is geboren in Dichteren (Ambt Doetinchem). Welke banden er waren is mij niet bekend. Feit is dat zij elkaar zijn tegengekomen mogelijk op een feest, bruiloft of kermis. Waarna hij (28) haar (24) vroeg om met hem te trouwen op 16 mei 1902. Hieruit volgde uiteindelijk de eeuwige belofte ten overstaan van de ambtenaar van de Burgelijke stand en Burgemeester:  Christian Bernard Wilhelm Kehren van Ambt Doetinchem.

En met die laatste handtekening was het pleit beslecht. Netjes Slütter met umlaut, Wichman met één n. Nou beslecht…… dat was het eigenlijk al bij de geboorte / aangifte van de geboorte.

Ten bewijze nog het trouwboekje:

Trouwboekje Slütter-Wichman

Oma Wichman overleed op 29 December 1913, een week na de geboorte van m’n vader (Anton) op 22 december.  Waarschijnlijk toch complicaties gekregen na die geboorte.  Feit is dat opa nog jonge kinderen in huis had terwijl hij de kost als boer moest verdienen. ’n Ander feit is dat hij een half jaar later, op 3 juli 1914, trouwde met Hermanna Nijenhuis  uit Hengelo (Gld)