Slütter (Willy)

Zoals gezegd:

  • Willy trok naar Eibergen, dat was niet zo ver,  aan de Zwilbrockseweg en trouwde met Dina Geerdink. Dina overleed na een zwaar en lang ziekbed in 1958. De oudste dochter Miny was toen 10 jaar.
  • Willy’s beroep was veekoopman. Later hertrouwde Willy met Annie Lemelder. Willy overleed in 1987. Zijn vrouw Annie overleed in 2001.
  • Boersma
  • Afstammelingen van Willy Slütter (Via Miny). Miny studeerde geneeskunde in Nijmegen en werd arts in Venray.

Schermafbeelding 2019-09-26 om 18.37.09.jpg

Afstammelingen van Willy Slütter.

Willy was zoals gezegd veekoopman, waarschijnlijk deed hij daarnaast nog veel meer. Bij ons aan de Meenweg kwam hij als er koeien of varkens verkocht moesten worden. De slachterijen hadden ’n soort tussenpersoon tussen hen en de toeleveranciers (boeren). Zij beoordeelden de kwaliteit en waarde. Varkens gingen dan veelal naar slachterij Welling in Borculo. Koeien of direct verkocht of naar de markt in Doetinchem alwaar hij dan de koe verkocht. Ook kocht hij zelf wel eens wat en verkocht hij het weer door. Hij deed dus veel klantenwerk en begreep ook wel dat je niet sjacherijnig bij een klant binnen kon komen. Dat werkt niet. Hij was dus meestal een vrolijke noot als hij binnenkwam. Omdat hij overal kwam wist hij ook vaak nieuwtjes te vertellen. De Social Media uit die tijd.

kaartavond

vlnr: Jo, Theo, Marie, Anton en Willy. Tussen Jo en Theo zit nog iemand. Wellicht Anna of Hanna

Met z’n broers hadden zij ’s winters wekelijks (naar mijn idee) kaartavonden (zwikken). Dat ging er fanatiek op, borreltje erbij en met de knokkels op tafel. De verschillende karakters van de broers haalde je er zo uit……

De vrouwen kaartten vrijwel uitsluitend mee als er te weinig mensen waren. Op het fanatisme van de heren zaten ze echter niet te wachten.

Plaats een reactie