Over

De Slütters historie.

Hierbij een  “aftrap” van de Slütters historie. Ik weet er niet echt veel van maar hoop met de hulp van anderen het verhaal te completeren. 

Veel van de informatie voor deze weblog en voor de stamboom komt van Theo Slütter die het zo uit z’n geheugen oplepelt. Hiervoor alvast dank Theo.

Voor ieder ander: Voor aanvullingen en correcties stuur me aub even een e-mailtje en als het kan ook foto’s.

Om enigszins duidelijk te maken over welke generaties we spreken heb ik als uitgangspunt genomen Antonius Wilhelmus Slütter (Opa) en Maria Wichman  en oma Nijenhuis als de:

1e generatie.   Dus m’n opa A.W. Slütter en de oma’s Wichman en Nijenhuis.

oma-slutter-wichman

opa-slutter

  • De generatie van m’n ouders is vervolgens de 2e generatie.
  • Wij als neven en nichten de 3e generatie.
  • Onze kinderen de 4e generatie.
  • Onze kinds kinderen de 5e generatie

Natuurlijk zijn er al vele generaties daarvoor. Tot ca het jaar 1600 is van enkele takken te vinden wie er wanneer leefde.  Dat heeft alles te maken met hoe in kerken en gemeentes de geboortes, huwelijken en overlijdens zijn vastgelegd en wie er b.v. voor de betreffende pastoor of ambtenaar verscheen.

Naast de familie stamboom op www.myheritage.com is dit min of meer een beschreven terugblik naar de roots van onze familie tak.  Let wel er is natuurlijk ook een Wichman tak en voor de Alferdinck’s en (Willy) Slütter tak, ook de Nijenhuis kant.

Kanttekening: Als je b.v. 5 generaties teruggaat heb je, 2 tot de 5de, 32 verschillende voorouders. (normaal gesproken) Één daarvan heet Slütter of Wichman of Nijenhuis. Niet alleen de naam maar ook de genen, DNA etc. heb je van hen in welke mix dan ook. In mijn tijd wordt de naam van de mannelijke lijn veelal als familie naam aangehouden In de werkelijke wereld is niets minder waar.  

Het zou mooi zijn als we ook zo’n dergelijk verhaal hadden van onderstaande families. Wellicht geeft voorgaande een aanzet tot bijdrages vanuit alle families.
Ik had alles eerst in een Word document staan maar dat werd met wat foto’s al meer dan 50Mb dus maar vlug even een blog van gemaakt. Dat leidde al snel tot een Blog met meerdere pagina’s en wat meer structuur. Handiger voor verwijzingen bij opmerkingen.

Want let wel: Niet alles is 100% bewezen en dubbel gechecked. De diverse families weten zelf waarschijnlijk meer waarheids getrouwe en uitgebreidere verhaallijnen.

Het zou mooi zijn dat vanuit alle families iemand een eerste aanzet zou geven om e.e.a. voor je eigen “tak” op papier te zetten. Maar misschien is dat wel “Utopia”

theo-slutter-sr

  • Theo Slütter   Boekelo

In 1939 vertrok de familie naar Rekken. Theo was in 1933 getrouwd en is naar Twente verkast. Hij was destijds ca 30 jaar.

  • cristinaChristina Slütter getrouwd met Gerardus Theodorus Beernink.

Van de zoon van Christina, Harry Beernink is er een boekwerkje, geschreven door z’n kleindochter Debora Aarts. Z’n vader Theodore zal getrouwd zijn als oudste zoon van de Beernink’s met Christina en op het ouderlijk huis aan het boeren zijn geslagen.  Wat de aanzet tot hun vetrek heeft gegeven is nog niet duidelijk maar na de oorlog met de heersende economische situatie zette Canada duidelijk de poorten open en wellicht was er een gratis overtocht…. de rest is uit ’t boekje.

  • bernardaBernarda (Narda) Slütter, getrouwd met Johannes Weelink Canada.  Elve Foot de echtgenote van Harrie Weelink (Harry was n zoon van Narda) heeft al behoorlijk wat input geleverd.
  • Jo(han) Slütter Rekken.  Trouwde met Anna Overkamp.  Wellicht een taak voor Theo.
  • Ger(t) (ardus) Slütter Borculo:  Mimi is dit iets voor jou?
  • Marie Slütter getrouwd met Willem Smeenk in Eibergen: Wellicht Harriet?
  • schermafbeelding-2016-01-25-om-22-53-53Anton Slütter in Lintvelde:  Leo
  • Willy Slütter   Eibergen.  Miny iets voor jou?
  • Fiene Alferdinck  Eibergen: Harrie of Johan?

Ik noem zomaar iemand.

================================