Slütter Familie Reünie 2022

Op zondag 26 juni 2022 heeft er wederom een Slütter’s Reünie in Rekken plaatsgevonden. In Rekken vanwege het feit dat dat de laatste plek was waar vandaan de Slütter’s van de 2e generatie zijn uitgevlogen. (1e generatie is dan Opa Slütter en de oma’s Wichman en Nijenhuis). Dus ’n soort van “Oldershuus”. Maar de toenmalige Slütters (1e generatie met kinderen) legden een hele route door de Achterhoek af, van Wehl naar Silvolde en via Lintvelde (Byvanck) naar Rekken. De voorgaande editie in 2017, 5 jaar interval, hebben we het ook hier gedaan.

Opa Slütter hebben we nooit gekend. Hij is in 1943, in de 2e WO, overleden. Oma Wichman al in 1913 ’n week na de geboorte van m’n vader (Anton). Oma Nijenhuis overleed in juli 1951, enkele maanden nadat ik (Leo) geboren ben.

In maart werd de uitnodiging verzonden. Druppelsgewijs kwamen de reacties binnen. Onze dochter Martine tekende voor het ontwerp van deze prachtige (al zeg ik het zelf) uitnodiging.

Uiteindelijk konden we 37 volwassenen en ’n 5-tal kinderen uit de 5e generatie noteren.

Bij volgende foto’s steeds (vlnr) van links naar rechts vermeld wie het zijn.

Een inkijkje in de tent met uitzicht op de Huttendijk 4 boerderij van Johan Slütter. vlnr: Mimi, Hr. Waanders, Hermy Alferdinck, Theo Slütter, Jose Alferdinck, Joop Slütter en geheel rechts Jürgen Slütter.

De Beernink’s en Weelink’s zijn letterlijk uitgevlogen. 

De Smeenk’s ook maar die zijn ook weer teruggevlogen. Anton had even het plan maar besloot uiteindelijk om helemaal niet te gaan vliegen en in Lintvelde een plek te zoeken. Op de voormalige Beernink’s locatie welteverstaan op het moment dat de Beerninks naar Canada gingen.  

Maar vandaag (26/6), op deze mooie dag, gaven met name 

  • Slütters (Rekken),
  • Slütter (Lintvelde, Beltrum) Bomers
  • Slütter (Boekelo)
  • Eibergen (Boersma), 
  • Alferdinck’s en
  • Slütter’s (Lintvelde) 

Acte de Precėnse. 

Gelukkig, kort voor deze zondag, besloten ook Mimi en Gerard Bomers te komen. Mimi heeft ook wat kritische gezondheids klachten onder de leden dus was aanvankelijk de goesting om te komen beperkt. Uiteindelijke bleken de positieve aspecten groter dan de mindere.

Als “nieuwkomer” was verrassend Michiel Slütter (“Boekelo”) present. Ja de Michiel van Theo van Theo. Theo wie ?….. van Theo! Michiel is dus van een generatie verder, dus de 4e.

Spijtig te constateren dat de Smeenk’s het deze keer laten afweten evenals grotendeels de nazaten van oom Gert (behalve Mimi). Maar als de goesting er niet is of het moment niet gelegen komt dan berusten we daarin.

Harrie………Harriët
Michiel en Leo in een soort van “kennismaking” gesprek. Middels e-mail en Whatsapp afgelopen jaar wel wat contact gehad. Zoals gezegd is Michiel zoon van Theo van oom Theo (Boekelo). De Boekelo tak van de stamboom is de oudste uit deze generatie (m’n ooms en tantes). Ik noem het de 2e generatie (oom Theo) als Opa en de Oma’s de 1e worden genoemd. Dan is zoon Theo de 3e generatie en dus Michiel de 4e. We zijn erg blij toch op deze wijze in contact te blijven met de Boekelo tak. Michiel blijkt ook bijzonder geïnteresseerd in wie nou de diverse familie leden zijn. Michiel is van ’t bouwjaar 1970 dus 52 jaar. Heeft zich gespecialiseerd in de (Fiets) journalistiek. Werkt al jaren voor de Fietsersbond.
Hier in gesprek met Ria (van Dulmen-) Slütter.
Theo als humorist!
en hier met Harrie Alferdinck, Miny Boersma-Slütter en “haar” Frans.

Sedert de laatste Reünie van 2017 zijn ons een aantal neven en nichten ontvallen uit deze 2e generatie. Te weten:

  • Annie Luckasavitch-Weelink (2019)
  • Gerrie Koenderink-Slütter (20 juli 2017
  • Theo (jr) Slütter (28 dec 2017) en Ria Slütter-Waanders (mei 2017)
  • Ton Beernink (2020)
  • John Beernink (2021)
  • Fons Slütter (2020)

Ter nagedachtenis werd 1 minuut stilte gehouden om hen te herdenken. 

Hoe kwam deze Reünie 2022 tot stand?

Periodiek heb ik Theo (van Jo) wel ‘ns aan de telefoon. Gewoon om even bij te praten. Ik vraag ‘m dan: ‘Theo hej nog neijs, waorvan ie zegt:” Kuj zwiegn?” Nou al had Theo dat, dan nog krijg je het er niet uit. Ie könt met um ne moord plegen, bie wieze van sprekken dan! Maar we nemen telkenmale wel ff de familie perikelen en nieuwtjes door. 

Zo ook begin 2022. Ook ’n mogelijk reünie kwam aan de orde omdat het alweer 5 jaar geleden was. Dus laten we het nog maar ’n keer oppakken, ’n laatste keer voor ons.  Want hoewel we het allemaal wel weten maar er liever niet te veel overpraten komt ouderdom met gebreken en//of fysiek  disfunctioneren. Soms tijdelijk en ben je even uit de lucht en soms moet je na (gedeeltelijk) herstel met het disfunctioneren leren leven. Zo’n reünie werkt ook alleen als je regelmatig ’n sessie organiseert en familie leden aldus contact hebben. Bruiloften of herinneringen daaraan zijn ’n beetje uit de tijd. Begrafenissen van ooms en tantes eveneens. Zoals gememoreerd zijn wel enkele neven/nichten overleden maar als je die banden niet onderhoudt mis je die ook nog.

Voor mij en ik denk ook Theo waren dit de motieven om de schouders eronder te zetten en het initiatief te nemen. Zo’n enorme klus is het ook weer niet. Harrie Alferdinck is zeker een energieke en daadkrachtige ondersteuning hierbij.

Van de vorige organisatie gaven Harriët Smeenk en Bertel Bomers aan deze keer geen organisatorische bijdrage te leveren. Dus besloten we het te doen met het overgebleven team: Theo, Harrie en mezelf (Leo) met ter plekke Johan en Gerrie. Uitgebreid vergaderen hoeft niet met deze gasten. De lange termijn onderwerpen als lokatie, tent, koelwagen en ’n goede kok moet je ruim van te voren regelen. Verder één keer kort van te voren even bij elkaar komen voor wat details en “ ’t kump good”

Voor de toekomst geven Theo en Leo aan om terug te treden uit de organisatie van ’n volgende reünie. Wie moeten het dan wel doen? Opties:  Harrie Alferdinck en Harry Slütter met wellicht door hen zelf gewenste aanvulling. Nu was de interval 5 jaar. Daarvoor misschien wel 30 jaar. Die interval dus maar aanpassen aan de behoefte. Waar?: Tzt aan hen de keus.

Wellicht is er naast een volgende reünie op deze basis behoefte aan reünies per familie. Of misschien wel beide. Dat wordt mettertijd wel ingevuld.

De locatie Huttendijk 4 te Rekken. Pal tegen de Duitse grens

Programma:

Doel is gezellig bijpraten.

11:00 uur ontvangst koffie met zelfgebakken “Beilage”. Theo, Hanny en Riny bedankt

12:00 uur lichte lunch.

12:30 uur: Ingelast voor de liefhebbers bezichtiging van Gerrie’s Glas Museum.

14:00  uur Wandeling o.l.v. Johan.

16:00 uur: Thais diner ter plekke bereid door Tan’s Kookstudio.

18:00 sluiting

We begonnen dus met koffie en merendeels zelf gebakken taart / cake.

Theo wikt en weegt hoe hij het aansnijden zal aanpakken. Leo ziet de complexiteit er ook wel van in maar beperkt zich tot wat verbaal commentaar.

Het Thaise diner werd verzorgd door Tan Wallerbos. Zij heeft in Beltrum reeds een heel aantal jaren een “KookStudio”, waarmee ze op lokatie op Thaise wijze eten bereidt. Wat te horen was: Dat het in goede aarde viel. Het smaakte bijzonder goed. Voor het gros niet te pittig maar typisch Thais, ietwat zoetig met spicy twist.  Ook was het amusant om te zien hoe ze, met een lach, de bereiding deed.

Kookstudio Tan
Tan Wallerbos
Je likt er de vingers bij af…..

Opening

Rond half twaalf gaat de bel voor het openings woord. Aan de orde o.a. het programma van de middag, optionele activiteiten en ’n minuut stilstaan bij degenen die ons de afgelopen 5 jaar zijn ontvallen.

Ontmoeting met Johan Alferdinck. Ik keek er naar uit. Vroeger op de LTS en MTS samen opgetrokken. Daarna hebben we elkaar niet meer gesproken voor zover ik weet. Enerzijds omdat de gelegenheden er niet waren en anderzijds omdat we er niet toe kwamen om het initiatief te nemen. Nu bijzonder fijn om weer bij te praten. Niet dat we de hele middag bij het gebak hebben gestaan. Op de achtergrond Michiel en Harrie.

De wandeling o.l.v. Johan Slütter met de gele trui.

Johan in ’t geel, Michiel, Miny (achtergrond), Harrie en Ans Slütter, Willy Slütter, Angela Alferdinck, Marian Slütter-Olyslager en Johan Alferdinck. Rondje Mais zo te zien.
Alferdinck’s onderonsje. Angela, Paulien (vrouw van Johan), Johan en Jose.
Johan, Miny, Frans, Paulien

Miny van (oom Willy)

Voormalige buurmeisjes
Frans in debat met Tonnie en Willy

Ook de 5e generatie is aanwezig. Bastiaan (zoon van Johan en Gerrie) speelt natuurlijk zo’n beetje ’n thuis wedstrijd of iig zijn Oldershuus. Op de achtergrond Ans Slütter vrouw van Harrie en rechts Edelgard de vrouw van Wilfried. Wilfried heeft z’n productie lokatie in Rekken maar woont in Duitsland.

Jose Alferdinck (dochter van Fiene) en Joop Slütter (zoon van Anton)
Netty Slütter en Hermy Alferdinck. Op de achtergrond Johan’s zwembad.
Theo Slütter en m’n zus Liesbeth Slütter. Kennelijk hebben ze elkaar toch wel e.e.a. te vertellen. Liesbeth kijkt ook al ver van te voren uit naar deze dag.
De Waanders familie (met Hermy Alferdinck)
Kijkje in de keuken. Wilfried verschaft zich koffie. Links Hanny Alferdinck-Oolthuis en in het midden Riny (m’n vrouw)
Telkenmale ontstaan er her en der gesprekjes. Hier Johan Slütter, Johan Alferdinck en Gerard Bomers

Tot m’n ontsteltenis constateerde ik zondagavond na afloop dat ik ben vergeten om nog een “familie foto” te maken zoals ook vorige keer. Enerzijds als aandenken maar ook als “presentielijst”. Dat is er dus bij in geschoten. Daarom voor degenen die niet iedereen kennen is bij bovenstaande foto’s veelal steeds de naam vermeld. Is ook wel wat gemakkelijker voor de Canadese relatives. Naar mijn idee zijn de aanwezigen op deze wijze wel één of meerdere keren vermeld.

Gerrie en Johan bedankt voor het beschikbaar stellen van de locatie, het hele weiland gemaaid!! En Johan bedankt voor de hulp links en rechts, stoelen en tafels.  Natuurlijk ook dank aan onze dames Riny en Hanny, maar ook Jürgen en Harrie voor het aanslepen van tafels en stoelen en de handige keukentent.

Leo Slütter

==============================

 P.S.

Dat de website, naar aanleiding van het bericht omtrent deze pagina op FB, goed gelezen is stemt dan wel weer tot tevredenheid. Gelukkig geen opmerkingen over complete misperen bij namen of bij aanwezigen die niet vermeld zijn. Wellicht volgen die nog ….

Dus een opleving op de 10e juli 2022. Maar ook mensen met een “Monday Bleu” die een week na dato nog even willen nagenieten.
Je zou zeggen aandacht uit de gehele wereld. Maar het beperkt zich tot Nederland, Ierland en Canada.

Plaats een reactie